Beveiliging en gebruikers

Factos Facts servers

Facts functioneert via een beveiligde HTTPS verbinding met Chrome en Firefox browsers. De servers staan in een beveiligd datacenter.

Backup en beheer

Factos zorgt voor een dagelijkse backup van alle data. Deze blijf niet langer dan een dag bewaard. In Facts kan de gebruiker eigen backups maken die ook lokaal bewaard kunnen worden. Een backup kan ook weer integraal worden teruggezet. Het standpunt van Factos is dat online werken een gedeelde verantwoordelijkheid betreft. Gegevens kunnen maar tot zekere hoogte beschermd worden. Factos doet hiervoor haar uiterste best maar verwacht echter van de gebruiker dat deze ook verantwoordelijkheid neemt. Het toepassen van beide mogelijkheden samen garandeert een minimaal dataverlies bij calamiteiten.

Rollen en rechten

Het programma beschikt over een rollen- en rechtensysteem. Factos of eventueel een beheerder,kan hiermee per gebruiker de toegang en de toegestane acties bepalen. Dti geldt ook voor inzage door derden.

Facts gegevensbeheer

De meeste gestelde vraag is: hoe zit het met de beveiliging van onze gegevens? Kunnen anderen daar ook bij? Het antwoord is dat dit niet kan. Facts heeft dat opgelost door één database per klant te installeren zodat de scheiding van gegevens strikt geregeld is.

Terug