Beveiliging

Facts functioneert via een beveiligde https verbinding met Chrome en Firefox browsers. De servers staan in een beveiligd datacenter. Factos zorgt voor een dagelijkse backup van alle data. Facts biedt ook de mogelijkheid om zelf backups te maken en deze lokaal te bewaren. Dit is bijvoorbeeld handig voordat een grote hoeveelheid mutaties worden uitgevoerd. Dan is de eigen backup, die ook zelf weer teruggezet kan worden, beschikbaar.

Het standpunt van Factos is dat online werken een gedeelde verantwoordelijkheid betreft. Data kunnen maar tot zekere hoogte beschermd worden. Factos doet hiervoor haar uiterste best maar verwacht echter van de gebruiker dat deze ook verantwoordelijkheid neemt. Het toepassen van beide mogelijkheden samen garandeert een minimaal dataverlies bij calamiteiten.

Rollen en rechten

Het programma beschikt over een rollen- en rechtensysteem. De beheerder kan hiermee per gebruiker de toegang en de toegestane acties bepalen. Ook inzage, en het bewerken van gegevens door derden kan geregeld worden.

Facts gegevensbeheer

De meeste gestelde vraag is: hoe zit het met de beveiliging van onze gegevens? Kunnen anderen daar ook bij? Facts heeft dat opgelost met één database per klant zodat de scheiding van gegevens strikt geregeld is en anderen niet bij de data kunnen komen.

Eigen server

Het is mogelijk dat Facts op een eigen server van de klant wordt geïnstalleerd. Factos moet voor het onderhoud van de server dan wel beschikken over een continue online toegang tot die server.

Terug