Factos Facts

Facts is het webbased platform van Factos. Facts biedt informatiebeheersing voor het management en praktijkprogramma’s voor de uitvoering.

Webbased werken

Factos Facts is webbased. Voor Factos Facts op PC of laptop is een browser nodig. Mobile Facts is de tool voor het via een browser mobiel werken op tablets. Uiteraard is de beveiliging goed geregeld. Factos Facts altijd en overal beschikbaar en leidt tot een flexibele manier van werken.

Basisprogramma

Software is vaak eenkennig: het is ontworpen voor één proces en verder niet. In Facts is dit omgedraaid. In Facts heeft elke module de beschikking over dezelfde standaardonderdelen. Dit zijn Contacten, Personeel, Gebouw, Project en Beheer. Het gebruikersbeheer bepaalt verder de toegang tot deze onderdelen.

Lees verder

Werken modules

Elke module maakt gebruik van de vijf standaardonderdelen. Elke module kan onafhankelijk van andere modules worden gebruikt. Alle modules putten uit de zelfde onderliggende gegevens. Een wijziging in een basisgegeven is meteen in de modules terug te zien.

Vormgeving

De vormgeving en het gebruik van kleur zijn een speerpunt in het ontwerp van Facts. Praktisch alle informatie wordt getoond in lijsten. Elke kolom in de lijst beschikt over een ingebouwde zoek- en filterfunctie. Een item in de lijst is vrijwel altijd gekoppeld aan een deelscherm met de details van dat item. Dit deelscherm bevat eventueel ook knoppen met opdrachten.

Daarnaast heeft elk onderdeel en elke module een eigen kleurencombinatie. Hierdoor is herkenbaar met welke onderdeel er gewerkt wordt.

Mobiel werken

Voor het uitvoeren van controles en het op locatie verwerken van gegevens wordt gebruik gemaakt van browser-gebaseerde software op tablets. Mobile Facts is niet geschikt voor smartphones.

Facts Mobile is gebaseerd op het lokaal verwerken van gegevens omdat een dataverbinding niet altijd gegarandeerd is. Zodra het apparaat een verbinding kan maken worden gegevens automatisch gesynchroniseerd.

Facts Mobile werkt op Android apparaten met Chrome, iOS Ipads met Safari en Microsoft Surface computers met Chrome.

Import en export

Importeren van gebouwgegevens kan rechtstreeks vanuit Excel en informatie die in diverse lijsten wordt weergegeven kan worden geëxporteerd.

Naar wens kunnen koppelingen met andere bronnen zoals facilitaire management informatie systemen (FMIS) worden ontwikkeld.

Beveiliging en gebruikers

Facts is beveiligd via een https verbinding. Facts bevat over een rollen- en rechtensysteem waarmee per gebruiker de toegang en de mogelijkheden wordt bepaald.

Facts werkt met één database per opdrachtgever zodat de scheiding van gegevens altijd verzekerd is.

Factos zorgt alleen voor een dagelijkse backup van alle data. In Factos Facts is het mogelijk om zelf backups te beheren en deze te downloaden. De gebruiker is verantwoordelijk voor het maken van deze backups.

Lees verder

Contract en vergoeding bij de standaardmodules

De contractduur is minimaal een jaar en is daarna met een opzegtermijn van drie maanden per maand opzegbaar.

Voor Factos Facts Vloerpaspoort wordt gefactureerd op basis van in gebruik zijnde aantallen vierkante meters. Op basis van fair use vallen alle gebruikers onder deze enkele licentie.

In ontwikkeling

Op initiatief van Factos en geïnspireerd door ideeën uit de markt blijft Facts ontwikkelen en innoveren. Hierbij worden bestaande programma’s met nieuwe producten gecombineerd.