Optie Tekeningbeheer

Het uitvoeren van een controle aan de hand van een plattegrond biedt het voordeel dat bekend is waar de te controleren ruimten in het object te vinden zijn. Een inspecteur gebruikt daartoe kopie├źn van de plattegronden en kleurt deze van te voren in zodat de meting effici├źnt kan worden gelopen.
Factos levert de module Digitaal tekeningbeheer waarmee het inkleuren van steekproeven overbodig wordt. Dit levert een aanzienlijk tijdbesparing op.

Vectoriseren

Afbeelding Factos Steekproef wordt op tekening gezet

Voorafgaand aan het gebruik van een tekening is een eenmalige stap nodig. Papieren plattegronden worden gescand en maar kunnen ook als PDF bestanden worden gebruikt. Deze worden dan digitaal ‘overgetrokken’ (gevectoriseerd). Tegelijkertijd worden de ruimten aan de ruimtenummers gekoppeld.

Zodra in VSR KMS of Laagfrequent een steekproef is klaargezet wordt deze op de betreffende plattegrond ingekleurd en meegezonden met de meting. De inspecteur ziet in een oogopslag de gehele plattegrond waarbij alleen de te controleren ruimten zijn ingekleurd. De inspecteur kan daarmee een gunstige looproute bepalen.

Wanneer de inspecteur op de tablet op een ingekleurde ruimte klikt wordt het controleformulier getoond met de te controleren elementen. Na het noteren van eventuele aangetroffen verstoringen is de betreffende ruimte op de plattegrond grijs gekleurd. En kan de inspecteur een volgende ruimte selecteren.

Programma in twee uitvoeringen

Er zijn twee versies van het programma. Met de volledige versie kan een organisatie zelf alle tekeningen vectoriseren en bijhouden. Met de aangepaste versie zorgt Factos voor het eenmalig vectoriseren waarna de organisatie zelf alle mutaties kan bijhouden.

Voordelen

  • Een aanmerkelijke tijdwinst bij de voorbereiding: het inkleuren van steekproeven is overbodig.
  • De hanteerbaarheid tijdens het uitvoeren van de meting is eenvoudig: er zijn geen losse papieren plattegronden meer.
  • Door de duidelijke zichtbaarheid van de te controleren ruimten op de tablet kan een gunstige looproute worden gekozen en is zoeken naar een ruimtenummer niet meer nodig.
Terug